Casele din lemn (rotund) asigura confortul termic mult visat, alaturi de ambianta rustica si ecologica.

Multi dintre noi viseaza la o casa personalizata, dupa preferintele si nevoile proprii. De regula, cei care vor sa isi ridice o casa de la zero isi indreapta atentia spre cele mai mici detalii. Aceste amanunte fac diferenta nu doar sub aspectul estetic ori cel decorativ, ci si pe planul personalitatii si al gustului in materie de casa.

O optiune tot mai des intalnita este cea a caselor din lemn, in detrimentul celor clasice din caramida, beton, metal ori alte structuri. Aceste case din lemn confera un mediu sanatos, ecologic, sigur si trainic din punct de vedere al durabilitatii.

Alegerea caselor din lemn drept viitorul camin, ori loc de refugiu la capatul unei saptamani istovitoare - in cazul unei case de vacanta - este o decizie inteleapta, mai ales daca vorbim despre lemnul rotund ca materie prima. Lemnul rotund confera un stil aparte constructiei atat la interior cat si la exterior. Asadar, te poti bucura de confort termic atat pe timpul verii, cat si pe durata iernilor geroase.

Avantajele unei case din lemn sunt multiple si nu reies obligatoriu din pretul de constructie, ci din costurile de mentenenta. Fara doar si poate, principalul atuu al unei case din lemn este cel al rezistentei la cutremure. Apoi, putem vorbi, printre altele, de eficienta energetica atat pe timpul iernii, cat si pe durata sezonului cald. Lemnul este un bun izolator termic si reduce considerabil cheltuielile cu consumul de energie electrica/gaze naturale/lemne de foc pentru incalzirea locuintei pe timpul iernii. Apoi, pe timpul sezonului cald, casele din lemn constituie un loc ideal pentru a scapa de arsita verii.


Casele din lemn pot fi construite si compartimentate in functie de nevoile clientilor, designul si arhitectura de ansamblu fiind stabilite de comun acord cu beneficiarul lucrarilor si in functie de bugetul acestuia. Avand in vedere ca vorbim despre o casa ecologica, trebuie sa spunem ca si izolatia este naturala.

Lemnul fiind un izolator foarte bun, peretii din lemn izoleaza mult mai bine decat orice alt material. De regula, cel putin in cazul lemnului rotund, clientii nu opteaza pentru izolare exterioara suplimentara si nici pentru finisaje interioare clasice. Clientii doresc sa pastreze forma structurii de lemn atat pe interior, cat si la exterior. Este si normal sa se intample asa, din moment ce in discutie se afla materie prima ecologica si se urmareste schimbarea ideii clasice de locuinta cu finisaje din rigips ori alte elemente similare. De aici rezulta si costurile mai mici la constructia caselor din lemn, in comparatie cu cele din zidarie. Nu lipsit de importanta este aspectul lipsei mucegaiului, un inconvenient care le da multe batai de cap celor care locuiesc in case clasice din zidarie.

Toate aceste elemente specifice caselor din lemn sunt evidentiate de catre Cristian Chiforescu, managerul firmei Poiana Construct din Vatra Dornei, judetul Suceava.

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu alaturi de echipa din subordine, Cristian Chiforescu subliniaza, conform celor relatate mai sus, trei aspecte importante in luarea deciziei de a ridica o casa din lemn.

In primul rand, managerul firmei Poiana Construct vorbeste despre un mediu de locuit sanatos si despre o ambianta originala, placuta si relaxanta.  Apoi, in discutie vine si confortul propriu, care este unul sporit datorita faptului ca lemnul este un bun izolator.

"Daca vorbim despre izolarea aproape perfecta asigurata de lemn, atunci putem vorbi si despre caldura asigurata pe timpul iernii, precum si despre aerul proaspat si curat pastrat in incaperile racoroase pe timpul verii", ne asigura Cristian Chiforescu.

In altreilea rand, si nu in cele din urma, managerul firmei Poaina Construct face referire la durabilitatea caselor din lemn - in conditiile in care lemnul rezista pana la sute de ani- si despre riscul scazut de daune materiale in caz de cutremur.

Firma "Poiana Construct House" din Vatra Dornei, Suceava, ofera atat servicii de proiectare, cat si de constructie de case din lemn rotund la cele mai avantajoase preturi. Calitatea materialelor folosite, completata de experienta in domeniu si de echipa de profesionisti din subordine fac din firma Poiana Construct House alegerea potrivita pentru a deveni un client multumit. In fapt, multumirea clientului este una dintre dezideratele firmei Poiana Construct House din judetul Suceava. "Ceea ce ne-am propus noi este realizarea unor proiecte demne de transformat in camine primitoare si confortabile, fie ca vorbim de casa personala ori de vesnicile pensiuni care, in timpul liber devin literalmente, o locuinta temporara. Ne-am dorit, si ne propunem, la inceputul fiecarui proiect, sa ne punem in locul clientului pentru a intelege cat mai corect care sunt cerintele si aspiratiile sale. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care clientii nostri ne rasplatesc intotdeauna cu un gand bun de prietenie la finele fiecarui proiect", declara Cristian Chiforescu, managerul firmei Poiana Construct House Vatra Dornei.

Reusitele firmei si ale echipei competente din structura companiei au facut ca proiectele Poiana Construct House sa fie apreciate la nivel european. Spunem acest lucru deoarece Poiana Constuct House Vatra Dornei a proiectat si executat case de locuit, case de vacanta ori cabane/pensiuni in mai multe state de pe teritoriul Uniunii Europene. Clientii firmei Poiana Construct House Vatra Dornei nu doar ca s-au declarat mai mult decat multumiti de proiectele puse in practica, ci au dus vestea profesinalismului si al corectitudinii firmei sucevene din hotar in hotar.

Poiana Construct House dezvolta proiecte, case din lemn, constructii case din lemn rotund , pensiuni si mobilier pentru gradina, respectand cele mai inalte standarde de calitate. Echipa din structura companiei realizeaza case din lemn folosind materiale de cea mai buna calitate oferindu-va un mediu de locuit sanatos si totodata o ambianta originala, placuta si relaxanta.
Proiectele companiei sucevene se adreseaza atat celor care isi doresc o casa de vacanta din lemn, cat si celor care viseaza la o locuinta permanenta sau o pensiune. De retiunut este faptul ca fiecare constructie facuta la firma Poiana Construct House beneficiaza de proiectare gratuita.